Boxholmspaj

Boxholmspaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

1 tim

Klassisk ostpaj i ny tappning. Ät den varm eller kall, på buffé eller som middag med en god sallad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg:

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en ugnssäker form 15x35 cm eller en rund ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Riv osten och fördela i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.
  4. Häll äggstanningen över osten och grädda mitt i ugnen ca 25 min tills pajen stannat och fått fin färg.

Näringsvärden, per bufféportion

  • Energi: 385 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag