Laxpaj med spenat

Laxpaj med spenat

60+ min Buffé
En festlig och smakrik paj som passar fint som picknick eller på buffén. Servera gärna en fräsch sallad med gröna blad och en god dressing till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Skär laxen i små bitar. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm stora skivor.
  • Fräs purjolöken i smör i en panna. Tillsätt spenat och fortsätt fräsa tills spenaten är mjuk och glansig. Vänd ner citronskalet.
  • Fördela lax och spenatfräs i pajskalet. Vispa samman, ägg, mjölk, salt och peppar. Häll det i pajskalet och strö över osten.
  • Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.
Klart!
Tips:

Riv överbliven ost och frys in. Perfekt till lasagne och gratänger.

Energi:

301 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 20 g

Ingredienser

75 g
Vetemjöl
2 dl
¾ dl
Vatten
2 msk
Fyllning
Laxfilé
300 g
Liten purjolök
1
1 msk
Babyspenat
100 g
Citron, finrivet skal
1
Ägg
3
3 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 dl