Laxpaj med spenat

Laxpaj med spenat

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(278 st)

60+ min

En festlig och smakrik paj som passar fint som picknick eller på buffén. Servera gärna en fräsch sallad med gröna blad och en god dressing till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  4. Skär laxen i små bitar. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm stora skivor.
  5. Fräs purjolöken i smör i en panna. Tillsätt spenat och fortsätt fräsa tills spenaten är mjuk och glansig. Vänd ner citronskalet.
  6. Fördela lax och spenatfräs i pajskalet. Vispa samman, ägg, gräddmjölk, salt och peppar. Häll det i pajskalet och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.

Näringsvärden, per bufféportion

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: