Börekpaj med lamm
1 tim 10 min
Huvudrätt
Middag
•

Gyllenbrun, frasig och god filodegspaj, eller Börek som det också kallas, fylld med smakrik lammfärs och grovhackad persilja. Servera med en krispig och läcker sallad.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Hackad bladpersilja
|
3 dl |
Svenskt Smör från Arla®
|
150 g |
Lammfärs
|
600 g |
Tomatpuré
|
2 msk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Pinjenötter
|
½ dl |
Torkade tranbär
|
½ dl |
Vatten
|
½ dl |
Apetina® Vitost 20%
|
150 g |
Salt och svartpeppar
|
|
Filodeg
|
8 ark |
Sesamfrön
|
2 tsk |
Paprikapulver
|
½ tsk |
Till servering:
Sallad
|
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1010 kcal
Näringsvärden per port | |
---|---|
Protein: | 42 g |
Fett: | 69 g |
Kolhydrater: | 51 g |

