Börek med spenat och vitost
1 tim 10 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Mellanmål
•
&format=webp)
Börek kan göras på många olika sätt. Här är ett recept på små vackra minipajer som är fyllda med spenat, mynta och vitost. Servera dem gärna med tzatziki och sallad. Börek passar utmärkt att ställa fram på buffébordet.
Ingredienser
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
Bladspenat, tinad eller färsk
|
250 g |
150 g | |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Hackad färsk mynta
|
1 dl |
150 g | |
Salt och svartpeppar
|
|
Filodeg
|
8 ark |
Sesamfrön
|
2 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
611 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,7 g |
Protein: | 10,6 % | 15,9 g |
Fett: | 59,1 % | 40,8 g |
Kolhydrater: | 30,3 % | 45,6 g |

