Blomkålsplättar med löjrom och picklad rödlök

45 min
Arbetstid: 45 min
Buffé Förrätt
Blomkålsplättar med löjrom och picklad rödlök

Små munsbitar med blomkål och ost passar bra med syrlig rödlök och festlig rom.

Ingredienser

Blomkål
200 g
150 g
Ägg
3
Fiberhusk
2 tsk
Salt
½ tsk
50 g

Picklad rödlök:

Liten rödlök
1
Pressad citron
1 msk

Till servering:

2 dl
Löjrom
120 g
Finhackad färsk gräslök
2 msk

Gör så här

  • Börja med den picklade rödlöken. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Häll över citronsaften och ställ åt sidan.
  • Skär blomkålen i små bitar eller riv den på ett rivjärn. Blanda ost, ägg, fiberhusk och salt. Vänd ner blomkålen i smeten.
  • Stek 24 plättar i smör i en stekpanna. Låt svalna något.
  • Lägg på en klick crème fraiche på varje plätt. Låt svalna något.
  • Toppa med löjrom och picklad rödlök Låt svalna något.och gräslök.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

88 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,4 g
Protein: 18,5 % 4 g
Fett: 71,3 % 7,1 g
Kolhydrater: 10,2 % 2,2 g
https://www.arla.se/recept/blomkalsplattar-med-lojrom-och-picklad-rodlok/