Blomkålscurry

30 min Huvudrätt
Frysbar
Blomkålscurry

En kryddig blomkålscurry med smak av röd curry, kokosmjölk och ingefära. Denna vegetariska gryta är lätt att laga och den mättar bra! Det är gott att servera den med naan, men det funkar självklart bra att servera med ris. Den svala yoghurtklicken och koriandern ger extra skjuts till rätten.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Färsk ingefära
25 g
Bakpotatis
1
25 g
Röd currypasta
3 msk
Tomatpuré
1 msk
Kokosmjölk
250 ml
2 dl
Vatten
1 dl
Buljong
1 tärning
Blomkålshuvud, ca 500
1
Kokta kikärter, ca 2 förp
ca 400 g
Cocktailtomater
8
Salt

Till servering:

Färsk koriander
1 kruka
2 dl
Naanbröd
2
Inkluderad
Naanbröd
Budget
1 tim 10 min
Naanbröd
(139)

Gör så här

  • Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Skär potatisen i tärningar.
  • Hetta upp smör i en panna. Fräs lök, vitlök, currypasta och tomatpuré ca 1 min under omrörning.
  • Tillsätt potatis, ingefära, kokosmjölk, crème fraiche, vatten och smulad buljong.
  • Koka upp och låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk. Rör om då och då.
  • Skär blomkålen i buketter. Häll av och skölj kikärtorna. Tärna tomaterna.
  • Tillsätt blomkål, kikärter och tomat till pannan. Koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt.
  • Toppa blomkålscurryn med koriander och yoghurt. Servera med naan.
Serveringsförslag:
Naanbröd
Budget
1 tim 10 min
Naanbröd
(139)
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

849 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 73 g
Fett: 48 g
https://www.arla.se/recept/blomkalscurry/