Blomkålscurry
30 min
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=jpg)
En kryddig blomkålscurry med smak av röd curry, kokosmjölk och ingefära. Denna vegetariska gryta är lätt att laga och den mättar bra! Det är gott att servera den med naan, men det funkar självklart bra att servera med ris. Den svala yoghurtklicken och koriandern ger extra skjuts till rätten.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Färsk ingefära
|
25 g |
Bakpotatis
|
1 |
25 g | |
Röd currypasta
|
3 msk |
Tomatpuré
|
1 msk |
Kokosmjölk
|
250 ml |
2 dl | |
Vatten
|
1 dl |
Buljong
|
1 tärning |
Blomkålshuvud, ca 500
|
1 |
Kokta kikärter, ca 2 förp
|
ca 400 g |
Cocktailtomater
|
8 |
Salt
|
Till servering:
Färsk koriander
|
1 kruka |
---|---|
2 dl | |
Naanbröd
|
2 |
Inkluderad
Gör så här
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per portion
Energi:
849 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 22 g |
Kolhydrater: | 73 g |
Fett: | 48 g |

