Dal tikka masala

Dal tikka masala

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(250 st)

Vegetarisk gryta med linser och grönsaker. Härlig doft av koriander och spiskummin.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 3 dl basmatiris
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl cashewnötter

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela blomkålen i små buketter. Skala morot och lök och skär dem i bitar. Fräs löken i smör- &rapsolja i en kastrull. Tillsätt blomkål, morötter och kryddmix.
  3. Fräs några minuter under omrörning. Tillsätt linser, salt och vatten. Låt koka under lock ca 8 min.
  4. Skär tomaterna i bitar. Rör ner dem och hälften av yoghurten. Låt koka upp. Hacka koriandern strö över den och cashewnötter. Servera med riset och resten av matyoghurten.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag