Dal tikka masala

Dal tikka masala

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(92 st)

Vegetarisk gryta med linser och grönsaker. Härlig doft av koriander och spiskummin.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 3 dl basmatiris
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dela blomkålen i små buketter. Skala morot och lök och skär dem i bitar. Fräs löken i smör- &rapsolja i en kastrull. Tillsätt blomkål, morötter och kryddmix. Fräs några minuter under omrörning. Tillsätt linser, salt och 5 dl vatten. Låt koka under lock ca 8 min. Skär tomaterna i bitar. Rör ner dem och hälften av yoghurten. Låt koka upp. Hacka koriandern strö över den och cashewnötter. Servera med riset och resten av matyoghurten.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem