Dal tikka masala

Dal tikka masala

35 min Huvudrätt
Vegetarisk gryta med linser och grönsaker. Härlig doft av koriander och spiskummin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dal-tikka-masala/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela blomkålen i små buketter. Skala morot och lök och skär dem i bitar. Fräs löken i smör- &rapsolja i en kastrull. Tillsätt blomkål, morötter och kryddmix.
  • Fräs några minuter under omrörning. Tillsätt linser, salt och vatten. Låt koka under lock ca 8 min.
  • Skär tomaterna i bitar. Rör ner dem och hälften av yoghurten. Låt koka upp. Hacka koriandern strö över den och cashewnötter. Servera med riset och resten av matyoghurten.
Klart!
Energi:

585 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 84 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Blomkål
400 g
Morötter
2
Gul lök
1
1 msk
Spicy tikka masala kryddmix
1 påse
Torkade röda linser
2 dl
Salt
1 tsk
Vatten
5 dl
Tomater
2
2 dl
Till servering:
Basmatiris
3 dl
Färsk koriander
1 kruka
Cashewnötter
1 dl