Indiska tomatbönor

Indiska tomatbönor

Betyg

(51 st)

En lättlagad indisk rätt med många härliga smaker. Kokos ger maträtten en touch av södra Indien. Servera gärna till kyckling om du inte vill ha den vegetarisk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ca 400 g blomkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1½ msk garam masala
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 400 g krossade tomater med vitlök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 400 g stora vita bönor
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • ev 4 msk kokosflingor

Gör så här:

Gör så här:

Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt blomkål och garam masala. Fräs några minuter under omrörning. Tillsätt tomater och ingefära. Låt koka ca 8 min under lock tills blomkålen mjuknat något. Skölj bönorna och blanda ned dem i tomaterna. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt hälften av yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad koriander.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem