Indiska tomatbönor

Indiska tomatbönor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(51 st)

En lättlagad indisk rätt med många härliga smaker. Kokos ger maträtten en touch av södra Indien. Servera gärna till kyckling om du inte vill ha den vegetarisk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ca 400 g blomkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1½ msk garam masala
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 400 g krossade tomater med vitlök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 400 g stora vita bönor
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • ev 4 msk kokosflingor

Gör så här:

Gör så här:

Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt blomkål och garam masala. Fräs några minuter under omrörning. Tillsätt tomater och ingefära. Låt koka ca 8 min under lock tills blomkålen mjuknat något. Skölj bönorna och blanda ned dem i tomaterna. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt hälften av yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad koriander.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem