Blomkålscurry med sötpotatis
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En härlig vegetarisk curry med blomkål och sötpotatis, kryddad med asiatiska smaker. Pressa lime över curryn för härligt syrlig smak och anpassa mängden chili efter önskad hetta.
Ingredienser
Torkade belugalinser eller puylinser
|
1½ dl |
---|---|
Fullkornsris
|
2 dl |
Sötpotatis
|
500 g |
Liten purjolök
|
1 |
Blomkål
|
250 g |
Citrongräs
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Röd chili
|
½ |
2 msk | |
Grönsaksbuljong
|
5 dl |
150 g | |
Mango chutney
|
½ dl |
Curry
|
1½ tsk |
Färsk spenat
|
60 g |
Salt
|
2 krm |
Lime i klyftor
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl ris
Energi:
585 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 15 g |
Kolhydrater: | 90 g |
Fett: | 17 g |

