Blomkålscurry med sötpotatis

Blomkålscurry med sötpotatis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(94 st)

En härlig vegetarisk curry med blomkål och sötpotatis, kryddad med asiatiska smaker. Pressa lime över curryn för härligt syrlig smak och anpassa mängden chili efter önskad hetta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 2 dl fullkornsris
  • 500 g sötpotatis
  • 1 liten purjolök
  • 250 g blomkål
  • 1 citrongräs
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 150 g Arla® färskost naturell Färskost Naturell 25%
  • ½ dl mango chutney
  • 1½ tsk curry
  • 60 g färsk spenat
  • 2 krm salt
  • 1 lime i klyftor

Gör så här:

Gör så här:

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i ca 2x2 cm stora bitar. Skär purjolöken i ca 2 cm breda skivor. Dela blomkålen i mindre buketter. Banka och strimla citrongräset. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs allt utom linserna i smör-&rapsolja 2–3 min. Tillsätt buljongen. Låt koka 3–5 min tills sötpotatisen är knappt mjuk. Rör ner färskost, mango chutney, curry, linser och spenat. Låt koka upp. Smaka av med salt. Servera med limeklyftor och fullkornsris.

Näringsvärden, per port inkl ris

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 90 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem