Vegetarisk curry
1 tim
Huvudrätt
Middag
•
En smaksprakande vegogryta med indiska influenser. Platta papadams puffas enkelt upp i mikrovågsugnen, men de bränner lätt så håll ett vakande öga. Vill du bli extra mätt kan du vända ner kokta bönor eller linser i grytan.
Ingredienser
|
Skivad gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Tärnad morot
|
1 |
|
Tärnad zucchini
|
1 |
|
Blomkål i buketter
|
½ |
| 2 msk | |
|
Curry
|
2 msk |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Krossade tomater
|
1 burk |
|
Kokt potatis i bitar
|
200 g |
|
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
| 2 dl |
Till servering:
|
Ris
|
2 dl |
|---|---|
|
Hackad färsk koriander
|
½ dl |
|
Papadam bröd
|
1 förp |
|
Mango chutney
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
494 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,9 g |
| Protein: | 9,7 % | 11,8 g |
| Fett: | 24,7 % | 13,8 g |
| Kolhydrater: | 65,6 % | 79,7 g |