Blåmusslor med syrad grädde
30 min
Förrätt
Huvudrätt
Middag
•

En variant av den amerikanska musselsoppan clam chowder. Fänkål, chili, vitt vin och syrad grädde ger mustig och krämighet till rätten. Detta recept är skapat av Jimmi Erikssons, Årets Kock 2016.

Jimmi Eriksson
Årets kock 2016

Ingredienser
Blåmusslor
|
1 kg |
---|---|
Schalottenlökar
|
2 |
Fänkål
|
1 dl |
Röd chili
|
1 |
2 msk | |
Olivolja
|
2 msk |
Vitt vin
|
1 dl |
3 dl |
Surdegsbaguette
|
1 |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
220 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 19 g |

