Blåmusslor med syrad grädde

Blåmusslor med syrad grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

20 min

En variant av den amerikanska musselsoppan clam chowder. Fänkål, chili, vitt vin och syrad grädde ger smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 surdegsbaguette

Gör så här:

Gör så här:

Skölj musslorna och släng de som inte stänger sig när du knackar på dem. Skala och hacka lökarna. Ansa och skär fänkålen i skivor. Kärna ur och hacka chilin. Fräs schalottenlök, fänkål och chili i smör och olja i en gryta. Tillsätt i musslor och vin låt koka under lock ca 3 min tills alla musslor har öppnat sig. Släng de som inte öppnats. Häll ner den syrade grädden och låt allt bi varmt. Servera genast med brödet.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem