Blåmusslor med syrad grädde

Blåmusslor med syrad grädde

Betyg

(0 st)

20 min

En variant av den amerikanska musselsoppan clam chowder. Fänkål, chili, vitt vin och syrad grädde ger smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 surdegsbaguette

Gör så här:

Gör så här:

Skölj musslorna och släng de som inte stänger sig när du knackar på dem. Skala och hacka lökarna. Ansa och skär fänkålen i skivor. Kärna ur och hacka chilin. Fräs schalottenlök, fänkål och chili i smör och olja i en gryta. Tillsätt i musslor och vin låt koka under lock ca 3 min tills alla musslor har öppnat sig. Släng de som inte öppnats. Häll ner den syrade grädden och låt allt bi varmt. Servera genast med brödet.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem