Mauds fiskelycka

Mauds fiskelycka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(152 st)

En ljuvlig fisk- och skaldjurssoppa med smak av saffran och citron. En oslagbar kombination.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg musslor
  • 200 g räkor med skal
  • 200 g laxfilé
  • 200 g torskfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dillstjälkar
  • 2 persiljetstjälkar
  • 1 fänkål, ca 350 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 2½ dl Arla Köket® vispgrädde vispgrädde 36%
  • 30 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Tvätta och borsta musslorna noga. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig när du knackar på dem. Skala räkorna och spara skalen. Skär fisken i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Skär fänkålen i bitar. Koka upp vinet tillsammans med löken och stjälkarna från dill och persilja i en stor kastrull. Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min. Sila av och spara spadet. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Koka räkskalen i musselspadet 5 min. Sila av räkskalen, spara spadet och blanda det med 2 dl vatten, tomatpuré, saffran, grädde och fänkål i grytan. Låt koka 2 min. Tillsätt smör, citron och fisk och låt sjuda på svag värme 2-3 min. Smaka av med salt. Lägg ner räkor och hackad dill och persilja strax innan servering. Fördela musslorna i 4 tallrikar. Häll på soppan och servera med surdegsbröd.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem