Mauds fiskelycka

Mauds fiskelycka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(153 st)

En ljuvlig fisk- och skaldjurssoppa med smak av saffran och citron. En oslagbar kombination.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg musslor
  • 200 g räkor med skal
  • 200 g laxfilé
  • 200 g torskfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dillstjälkar
  • 2 persiljetstjälkar
  • 1 fänkål, ca 350 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 2½ dl Arla Köket® vispgrädde vispgrädde 36%
  • 30 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • 1 tsk salt

Gör så här

Gör så här

Tvätta och borsta musslorna noga. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig när du knackar på dem. Skala räkorna och spara skalen. Skär fisken i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Skär fänkålen i bitar. Koka upp vinet tillsammans med löken och stjälkarna från dill och persilja i en stor kastrull. Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min. Sila av och spara spadet. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Koka räkskalen i musselspadet 5 min. Sila av räkskalen, spara spadet och blanda det med 2 dl vatten, tomatpuré, saffran, grädde och fänkål i grytan. Låt koka 2 min. Tillsätt smör, citron och fisk och låt sjuda på svag värme 2-3 min. Smaka av med salt. Lägg ner räkor och hackad dill och persilja strax innan servering. Fördela musslorna i 4 tallrikar. Häll på soppan och servera med surdegsbröd.

Skriv ut

Källa: