Fiskgryta med räkor

Fiskgryta med räkor

20 min
Kryddig fiskgryta med populära smaker. Blandade fisktärningar finns i matbutikens frysdisk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskgryta-med-rakor/

Gör så här

  • Skölj och strimla purjolöken. Bryn den i smör i en gryta.
  • Tillsätt crème fraiche, ingefära, sambal oelek och vatten. Låt koka upp.
  • Salta fisken och skär i tärningar, ca 2x2 cm. Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 5 min. Smaka av med salt.
  • Dela tomaterna och rör ner dem och räkorna i grytan innan servering.
  • Servera med potatis och sallad.
Klart!

Ingredienser

Torskfilé, t ex lax och torsk
200 g
Laxfilé
200 g
Salt
½ tsk
Purjolök
½
1 msk
2 dl
Sambal oelek
1 tsk
Finriven färsk ingefära
1 tsk
Vatten
½ dl
Körsbärstomater, gärna olika färger
100 g
Skalade räkor
100 g