Blåbärskaka med citronmaräng

Blåbärskaka med citronmaräng

Betyg

(83 st)

En smarrig kaka med blåbär och frasig citronmaräng tackar ingen nej till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • 2½ dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl halvtinade blåbär pressad saft av 1 citron

Maräng

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Rör i äggulor och ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och blåbär. Rör ner det och citronsaft i smeten. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i sockret. Rör ner citronskalet försiktigt. Bred ut marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och garnera ev med färska blåbär. Servera med vispad grädde.

Näringsvärden, per per bit

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem