Blåbärskaka med citronmaräng

Blåbärskaka med citronmaräng

60+ min Efterrätt
En smarrig kaka med blåbär och frasig citronmaräng tackar ingen nej till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rör smör och socker poröst. Rör i äggulor och ägg, ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och blåbär. Rör ner det och citronsaft i smeten.
  • Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant.
  • Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i sockret. Rör ner citronskalet försiktigt.
  • Bred ut marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  • Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och garnera ev med färska blåbär.
  • Servera med vispad grädde.
Klart!
Energi:

370 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 22 g

Ingredienser

100 g
Strösocker
2 dl
Äggulor
2
Ägg
2
Siktat dinkelmjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
Halvtinade blåbär pressad saft av 1 citron
1½ dl
Maräng
Äggvitor
2
Strösocker rivet skal av 1 citron
1 dl
3 dl