Blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma

Blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma

En kladdkake-sensation med blåbär som bryter av fint mot den vita chokladen. Lite malen kardemumma ger extra kryddighet.
Betyg (41 st)

Mitt betyg:

Blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma

En kladdkake-sensation med blåbär som bryter av fint mot den vita chokladen. Lite malen kardemumma ger extra kryddighet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 10 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 150 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk blåbärspulver
  • 2 msk malen kardemumma

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Hacka den vita chokladen och rör ner i smöret, rör om tills chokladen smält, häll i en bunke. Rör ner ägg och socker i chokladsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kallna.

Vispa grädden och bred på kakan, toppa med blåbär och pudra ev över lite blåbärspulver och riv över vit choklad.

Tips:

Receptet är skapat av Linnea Andrae och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 350 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Protein: 3 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.