Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

60+ min Buffé Efterrätt
En krämig blåbärscheesecake med digestivekex i botten och ljuvlig smak av kardemumma. Denna blåbärscheesecake är mycket lättlagad och kräver ingen ugn. Toppa din blåbärscheesecake med färska bär och njut av den väl kyld.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blabarscheesecake/

Gör så här

  • Smält smöret. Mortla kardemumman. Mixa kexen med kardemumma och smör.
  • Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  • Vispa ihop smetana, kvarg och färskost.
  • Koka upp blåbären med sockret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Mixa slätt.
  • Vispa ner 1 dl av färskostblandningen i blåbärspurén. Rör därefter ner blåbärspurén i resterande färskostblandning.
  • Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna minst 5 tim.
  • Garnera med bär vid servering.
Klart!
Energi:

343 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 23 g

Ingredienser

75 g
Kardemummakärnor
ev 1 tsk
Digestivekex
15
Fyllning:
Gelatinblad
4
2 dl
250 g
300 g
Blåbär, frysta eller färska
2½ dl
Strösocker
1 dl
Garnering:
Blandade färska bär