Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(724 st)

Blåbärscheesecake med digestivekex i botten och ljuvlig smak av kardemumma. Denna blåbärscheesecake är mycket lättlagad och räcker till många.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

Garnering:

  • blåbär

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Mixa kexen med kardemumma till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut dem i en form, ca 30x40 cm.
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke.
  3. Värm bären i en kastrull mixa dem släta. Låt koka upp. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen.
  4. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna i minst 5 tim. Skär i rutor och garnera med blåbär.

Näringsvärden, per per bit

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag