Blåbärscheesecake

5 tim Buffé Efterrätt Fika
Frysbar
Blåbärscheesecake

En krämig blåbärscheesecake med digestivekex i botten och ljuvlig smak av kardemumma. Denna blåbärscheesecake är mycket lättlagad och kräver ingen ugn. Toppa din blåbärscheesecake med färska bär och njut av den väl kyld.

Ingredienser

75 g
Kardemummakärnor
ev 1 tsk
Digestivekex
15

Fyllning:

Gelatinblad
4
2 dl
250 g
300 g
Blåbär, frysta eller färska
2½ dl
Strösocker
1 dl

Garnering:

Blandade färska bär

Gör så här

  • Smält smöret. Mortla kardemumman. Mixa kexen med kardemumma och smör.
  • Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  • Vispa ihop smetana, kvarg och färskost.
  • Koka upp blåbären med sockret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Mixa slätt.
  • Vispa ner 1 dl av färskostblandningen i blåbärspurén. Rör därefter ner blåbärspurén i resterande färskostblandning.
  • Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna minst 5 tim.
  • Garnera med bär vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per per bit

Energi:

343 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/blabarscheesecake/