Rulltårta med kardemumma och blåbär

Rulltårta med kardemumma och blåbär

Betyg

(17 st)

Lättbakad rulltårta med väldigt god fyllning av krämig blåbärskvarg och kryddig kardemumma. Enkelt och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk hett vatten
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ msk stötta kardemummakärnor

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vatten. Blanda mjöl, bakpulver och kardemummakärnor, sikta ner det i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Rör ihop kvarg och sylt. Bred kvargen på den kalla kakan. Rulla ihop.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 105 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem