
Betor med blåmögelost, honung och rosmarin
Söta betor med krämig ost och len honung, en oslagbar smakkombination som dessutom är vacker.
Ingredienser
Antal portioner
- 12 små rödbetor och gulbetor
-
150 g Castello® Blue
-
1 dl Arla Köket® crème fraiche
- rivet skal av 1 lime
- 1 dl valnötter
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 2 msk flytande honung
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skölj och skrubba betorna. Vira in dem en och en i folie. Grilla dem på indirekt värme under lock, ca 1 tim. Känn efter med en sticka så de är klara. Mosa osten och blanda med crème fraiche och lime. Hacka valnötterna grovt. Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter. Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär. Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.
Näringsvärden, per port
- Energi: 420 kcal
- Protein: 7 g
- Kolhydrater: 26 g
- Fett: 31 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut