Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Söta betor med krämig ost och len honung, en oslagbar smakkombination som dessutom är vacker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk flytande honung

Gör så här:

Gör så här:

Skölj och skrubba betorna. Vira in dem en och en i folie. Grilla dem på indirekt värme under lock, ca 1 tim. Känn efter med en sticka så de är klara. Mosa osten och blanda med crème fraiche och lime. Hacka valnötterna grovt. Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter. Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär. Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem