Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

Betyg

(2 st)

Söta betor med krämig ost och len honung, en oslagbar smakkombination som dessutom är vacker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk flytande honung

Gör så här:

Gör så här:

Skölj och skrubba betorna. Vira in dem en och en i folie. Grilla dem på indirekt värme under lock, ca 1 tim. Känn efter med en sticka så de är klara. Mosa osten och blanda med crème fraiche och lime. Hacka valnötterna grovt. Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter. Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär. Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem