Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

1 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé
Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

Söta betor med krämig ost och len honung, en oslagbar smakkombination som dessutom är vacker.

Ingredienser

Små rödbetor och gulbetor
12
150 g
1 dl
Lime
rivet skal av 1
Valnötter
1 dl
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Flytande honung
2 msk

Gör så här

  • Skölj och skrubba betorna. Vira in dem en och en i folie. Grilla dem på indirekt värme under lock, ca 1 tim. Känn efter med en sticka så de är klara.
  • Mosa osten och blanda med crème fraiche och lime.
  • Hacka valnötterna grovt. Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter.
  • Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär. Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

572 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 13 g
Protein: 9,2 % 12,9 g
Fett: 51,1 % 33,1 g
Kolhydrater: 39,7 % 55,9 g
https://www.arla.se/recept/betor-med-blamogelost-honung-och-rosmarin/