Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

1 tim 30 min Buffé
Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

Söta betor med krämig ost och len honung, en oslagbar smakkombination som dessutom är vacker.

Ingredienser

Små rödbetor och gulbetor
12
150 g
1 dl
Lime
rivet skal av 1
Valnötter
1 dl
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Flytande honung
2 msk

Gör så här

  • Skölj och skrubba betorna. Vira in dem en och en i folie. Grilla dem på indirekt värme under lock, ca 1 tim. Känn efter med en sticka så de är klara.
  • Mosa osten och blanda med crème fraiche och lime.
  • Hacka valnötterna grovt. Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter.
  • Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär. Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

420 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/betor-med-blamogelost-honung-och-rosmarin/