Basbousa
1 tim 30 min
Dessert
Efterrätt
Frysbar
•

Basbousa är en arabisk kaka som är lika god att servera varm som kall. Denna söta och saftiga efterätt får smak av rosenvatten och citron och dekoreras med kokoschips, pistagenötter och rosenblad.
Ingredienser
Kaka:
Ägg
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Rapsolja
|
1 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Mannagryn
|
2 dl |
Kokosflingor
|
½ dl |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Bakpulver
|
2 tsk |
Sockerlag:
Strösocker
|
1 dl |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
Rosenvatten
|
½ dl |
Citronsaft
|
1 msk |
Fyllning:
4 dl | |
2½ dl | |
Strösocker
|
1½ dl |
Majsstärkelse
|
1 dl |
Mannagryn
|
2 msk |
Topping:
Kokoschips
|
|
---|---|
Hackade pistagenötter
|
|
Rosenblad
|
Gör så här
Sockerlag:
Fyllning:
Kaka:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
5788 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10,9 g |
Protein: | 5,1 % | 72,7 g |
Fett: | 44,8 % | 292,9 g |
Kolhydrater: | 50,1 % | 714,3 g |

