Basbousa
1 tim 30 min
Dessert
Efterrätt
Frysbar
•

Basbousa är en arabisk kaka som är lika god att servera varm som kall. Denna söta och saftiga efterätt får smak av rosenvatten och citron och dekoreras med kokoschips, pistagenötter och rosenblad.
Ingredienser
Kaka:
Ägg
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Rapsolja
|
1 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Mannagryn
|
2 dl |
Kokosflingor
|
½ dl |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Bakpulver
|
2 tsk |
Sockerlag:
Strösocker
|
1 dl |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
Rosenvatten
|
½ dl |
Citronsaft
|
1 msk |
Fyllning:
Arla Ko® Vispgrädde
|
4 dl |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
2½ dl |
Strösocker
|
1½ dl |
Majsstärkelse
|
1 dl |
Mannagryn
|
2 msk |
Topping:
Kokoschips
|
|
---|---|
Hackade pistagenötter
|
|
Rosenblad
|
Gör så här
Sockerlag:
Fyllning:
Kaka:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per kaka exkl topping
Energi:
5575 kcal
Näringsvärden per kaka exkl topping | |
---|---|
Protein: | 73 g |
Fett: | 296 g |
Kolhydrater: | 647 g |

