
Kladdig kladdkaka
30 min
En extra kladdig kladdkaka blir resultatet av den här smeten och chansen är stor att du kommer baka världens godaste kladdkaka. Smaksätt den med det du gillar mest, kanske polkagris eller saltlakrits?
Ingredienser
Receptet gäller för 12 bitar
-
150 g Arla® Svenskt Smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- ½ msk vaniljsocker
- 2 krm salt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret.
- Rör ihop ägg och socker i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen 17 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
Tips:
Glutenfri kladdkaka
Byt ut vetemjöl mot 1 ½ dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl. Smörj formen och bröa den med det mjöl som använts. Grädda ca 15 min.
Kladdkaka – toppa med topping
Näringsvärden, per bit
- Energi: 245 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 29 g
- Fett: 12 g
Tips:
Glutenfri kladdkaka
Byt ut vetemjöl mot 1 ½ dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl. Smörj formen och bröa den med det mjöl som använts. Grädda ca 15 min.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut