Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka

Betyg

(3026 st)

30 min

En extra kladdig kladdkaka blir resultatet av den här smeten och chansen är stor att du kommer baka världens godaste kladdkaka. Smaksätt den med det du gillar mest, kanske polkagris eller saltlakrits?

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

Tips:

Glutenfri kladdkaka

Byt ut vetemjöl mot 1 ½ dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl. Smörj formen och bröa den med det mjöl som använts. Grädda ca 15 min.

Toppentopping och tillbehör

 

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem