Barbequeglaze med chipotle och äpple

Barbequeglaze med chipotle och äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

En twist av lakrits gör den här rökiga glazen extra smakrik. Passar på det mesta, framför allt nöt, när man vill ha en rökig men ändå ganska mild barbequesmak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 3 msk farinsocker
  • 2 msk konc konc äppeljuice
  • 1 krm senapspulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min. Häll i socker, äppeljuice, senapspulver, tomatpuré och chipotlepasta. Koka samman ca 5 min. Krydda med lakritspulver och salt. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Tips:

Lakritspulver varierar mycket i smak. Justera mängden tills smaken passar dig.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem