Barbequeglaze med chipotle och äpple

Barbequeglaze med chipotle och äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

En twist av lakrits gör den här rökiga glazen extra smakrik. Passar på det mesta, framför allt nöt, när man vill ha en rökig men ändå ganska mild barbequesmak.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 3 msk farinsocker
  • 2 msk konc konc äppeljuice
  • 1 krm senapspulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

Gör så här

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min. Häll i socker, äppeljuice, senapspulver, tomatpuré och chipotlepasta. Koka samman ca 5 min. Krydda med lakritspulver och salt. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Tips:

Lakritspulver varierar mycket i smak. Justera mängden tills smaken passar dig.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa: