Marinerade spareribs

Marinerade spareribs

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(220 st)

Här kokar man först spjällen i en stark buljong, marinerar och grillar sedan. De blir härligt saftiga och möra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg tunnskurna revbensspjäll
  • 1 liter vatten
  • 3 tärningar köttbuljong

Marinad:

  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 3 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk flytande honung
  • ½ tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka spjället i ca 1 tim. Ta upp det, låt rinna av och svalna. Blanda smör- &rapsolja, chilisås, soja, ingefära, sambal oelek och honung i en bunke. Skär spjället i bitar längs med benen. Vänd runt dem i marinaden. Låt marinera några timmar eller över natten. Ta upp spjällen och spara lite av marinaden för att pensla på mot slutet eller efter grillningen. Grilla spjällen runt om över glöd, eller på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 15 min. Vänd runt ofta.

Tips:

Vill man grilla tjocka revbensspjäll kokar man 1 1/2 kg i 1 1/2 timme och följer receptet i övrigt. Då räcker det till 6 port.
Revbensspjäll kan bytas mot kamben.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 48 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem