Bakade ägg

Bakade ägg

30 min Buffé Förrätt
Bjud på festliga ägg bakade i ugnen. Förbered gärna formarna och knäck i äggen precis innan de ska bakas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skala och skär löken i tunna ringar. Fräs den i smöret tills den är mjuk.
  • Strö över socker, salt och muskot. Lägg i spenat och låt den bli mjuk.
  • Fördela fräset i 4 smorda formar. Tillsätt ost och grädde.
  • Knäck ett ägg i varje form. Baka i mitten av ugnen 10–12 min.
  • Strö över cayenne och garnera ev med gräslök. Servera varma.
Klart!
Energi:

210 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Liten rödlök
1
2 msk
Strösocker
½ tsk
Salt
2 krm
Riven muskotnöt
1 krm
Babyspenat
60 g
4 msk
4 msk
Ägg
4
Cayennepeppar
½ krm