Bakad rotselleri med flädersmörsås
                                
                                    2 tim 30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Tillbehör
                        
                
                    •
                    
            
         
    När rotfrukter långbakas i ugn djupnar smaken. Här rotselleri som bakas med smör och timjan, och serveras med smörsås med smak av fläder. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
 
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Rotselleri, ca 1 kg
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Färsk timjan
                                            
                                     | 10 kvistar | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Plockad bladpersilja
                                            
                                     | 1 dl | 
Flädersmörsås:
| 
                                            
                                                Schalottenlökar
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Äppelcidervinäger
                                            
                                     | ¾ dl | 
| 
                                            
                                                Vitpepparkorn
                                            
                                     | 5 | 
| 
                                            
                                                Konc fläderblomssaft
                                            
                                     | 1 msk | 
| 125 g | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
484 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,7 g | 
| Protein: | 2,3 % | 2,7 g | 
| Fett: | 86,3 % | 47,2 g | 
| Kolhydrater: | 11,4 % | 13,6 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    