Bakad rotselleri med flädersmörsås
2 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Tillbehör
•
När rotfrukter långbakas i ugn djupnar smaken. Här rotselleri som bakas med smör och timjan, och serveras med smörsås med smak av fläder. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Ingredienser
|
Rotselleri, ca 1 kg
|
1 |
|---|---|
| 100 g | |
|
Färsk timjan
|
10 kvistar |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Plockad bladpersilja
|
1 dl |
Flädersmörsås:
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Äppelcidervinäger
|
¾ dl |
|
Vitpepparkorn
|
5 |
|
Konc fläderblomssaft
|
1 msk |
| 125 g | |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
484 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,7 g |
| Protein: | 2,3 % | 2,7 g |
| Fett: | 86,3 % | 47,2 g |
| Kolhydrater: | 11,4 % | 13,6 g |