Aubergineröra med tomat

Aubergineröra med tomat

1 tim
Smakrik röra med grekisk touch och sting av chili. Passar att doppa bröd i eller som tillbehör till det mesta från grillen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/auberginerora-med-tomat/

Gör så här

  • Dela auberginerna på längden, skär några snitt i snittytan.
  • Skala och riv vitlöksklyftan och blanda med olivoljan. Pensla lite av oljan på auberginerna.
  • Grilla dem på indirekt värme tills de är mjuka.
  • Gröp ur köttet och blanda med resten av olivoljan.
  • Skålla och skala tomaterna. Dela dem och skär bort kärnhusen. Skär tomaterna i små tärningar.
  • Blanda tomater, chili, örter och citron med aubergineköttet. Smaka av med paprika och salt.
Klart!
Energi:

255 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Auberginer
2
Vitlöksklyfta
1
Olivolja
1 dl
Tomater
5
Hackad färsk röd chili
½
Hackad färsk oregano
2 msk
Hackad bladpersilja
3 msk
Citron
rivet skal och saft av 1
Rökt paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk