Auberginer i ugn

45 min
Arbetstid: 20 min
Buffé Förrätt Tillbehör
Auberginer i ugn

Auberginer i ugn, gratinerade med en fantastisk fyllning med smak av vitlök, parmesanost och örter. Enkelt och supergott!

Ingredienser

Stora auberginer
2
Olivolja
½ dl
4 dl
Ströbröd
2 dl
Ägg
1
Vitlöksklyftor
2
Riven parmesanost
3 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk timjan
2 msk
Hackad färsk rosmarin
2 msk
Hackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Dela auberginerna på längden och gröp ur dem med en sked. Grovhacka det urgröpta.
  • Pensla halvorna invändigt med lite av olivoljan och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg det urgröpta bredvid och häll på resterande olja.
  • Stek i ugnen ca 15 min.
  • Blanda aubergine, crème fraiche, ströbröd, ägg, vitlök, 2 dl parmesan, (spara 1 dl till gratinering) salt och peppar.
  • Fördela fyllningen i auberginehalvorna. Blanda örterna med resterande ost. Strö ost- och örtblandningen över auberginerna och stek i ugnen ca 25 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

265 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,5 g
Protein: 11,8 % 7,7 g
Fett: 74,3 % 22,3 g
Kolhydrater: 13,9 % 9,1 g
https://www.arla.se/recept/auberginer-i-ugn/