Asiatisk porchetta
Buffé
Huvudrätt
•
Detta är en riktigt saftig och smakrik variant på den italienska porchettan. Vi lagar den i ugn med asiatiska smaker och fyller den med både nötter och koriander. Underbart god att äta både varm, ljummen och kall. Servera den gärna i bao med picklade grönsaker och en smakrik het majonnäs.
Ingredienser
|
Fläsksida med svål
|
1 kg |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1 msk |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk koriander eller persilja
|
1 kruka |
|
Hackade pistagenötter
|
1 dl |
|
Svartpeppar
|
Lag:
|
Salladslök
|
1 knippe |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
5 |
|
Färsk ingefära
|
25 g |
|
Japansk soja
|
2 dl |
|
Mirin
|
2 dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Stjärnanis
|
2 |
|
Kanelstång
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
466 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g |
| Protein: | 22,5 % | 25,8 g |
| Fett: | 56,7 % | 29,9 g |
| Kolhydrater: | 20,8 % | 23,8 g |