Ärtsoppa med rimmat fläsk

Ärtsoppa med rimmat fläsk

Betyg

(58 st)

Klassisk ärtsoppa tillhör svensk husmanskost. Krydda ärtsoppan med timjan eller mejram och rimmat fläsk. Gott och lättlagat - gör gärna dubbelt sats och lägg i frysen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g torkade gula ärter
  • vatten
  • 1 gul lök
  • 500 g rimmat fläsk i bit
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 2 tsk torkad timjan eller mejram
  • 1 lagerblad
  • salt

Gör så här:

Gör så här:

Skölj ärterna och lägg dem i en bunke. Häll på så mycket vatten att det täcker. Ställ svalt ca 12 tim. Häll upp ärterna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt dem rinna av. Skala och skiva löken. Lägg ärterna i en gryta. Tillsätt lök, kött, buljongtärningar, timjan och lagerblad. Häll på 2 liter vatten. Koka under lock på svag värme tills ärterna är mjuka ca 1tim. Ta upp köttet och skär det i tärningar eller skivor. Späd soppan med mer vatten eller buljong om den är för tjock. Smaka av med mer timjan eller mejram och ev salt. Lägg tillbaka köttbitarna i soppan.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem