Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En värmande och uppiggande soppa på vinterhalvåret. På sommaren kan man likaväl äta soppan kall. Tips på topping att strö över 1 tsk sesamfrön och / eller 1 msk pumpakärnor
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
|
Grönsaksfond
|
3 msk |
|---|---|
|
Vatten
|
1 liter |
|
Avokados
|
4 |
|
Frysta gröna ärter
|
1 dl |
|
Salt
|
1 krm |
| 2 dl |
|
Räkor med skal
|
500 g |
|---|---|
|
Chili flakes
|
2 krm |
|
Ärtskott
|
20 g |
| 75 g | |
|
Riven pepparrot
|
1 msk |
|
Glutenfria portionsbröd
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
555 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8 g |
| Protein: | 22,9 % | 31,3 g |
| Fett: | 57,1 % | 35,8 g |
| Kolhydrater: | 20 % | 27,3 g |