Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

20 min

En värmande och uppiggande soppa på vinterhalvåret. På sommaren kan man likaväl äta soppan kall. Tips på topping att strö över 1 tsk sesamfrön och / eller 1 msk pumpakärnor

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g räkor med skal
  • 2 krm chiliflakes
  • 20 g ärtskott

Gör så här

Gör så här

Koka upp grönsaksfond och vatten i en kastrull. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Lägg dem och ärtorna i kastrullen. Mixa soppan slät. Tillsätt salt och 1 dl matyoghurt. Skala räkorna. Häll upp soppan i djupa tallrikar eller skålar. Klicka ner resten av matyoghurten och strö över chiliflakes. Toppa med räkor och ärtskott.

Blanda osten med riven pepparrot och bred på bröden. Servera tillsoppan.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa: