Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes
20 min

Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

En värmande och uppiggande soppa på vinterhalvåret. På sommaren kan man likaväl äta soppan kall. Tips på topping att strö över 1 tsk sesamfrön och / eller 1 msk pumpakärnor
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

En värmande och uppiggande soppa på vinterhalvåret. På sommaren kan man likaväl äta soppan kall. Tips på topping att strö över 1 tsk sesamfrön och / eller 1 msk pumpakärnor

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 500 g räkor med skal
  • 2 krm chiliflakes
  • 20 g ärtskott

Gör så här:

Koka upp grönsaksfond och vatten i en kastrull. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Lägg dem och ärtorna i kastrullen. Mixa soppan slät. Tillsätt salt och 1 dl matyoghurt. Skala räkorna. Häll upp soppan i djupa tallrikar eller skålar. Klicka ner resten av matyoghurten och strö över chiliflakes. Toppa med räkor och ärtskott.

Blanda osten med riven pepparrot och bred på bröden. Servera tillsoppan.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Protein: 16 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.