Äppelquinoa med kanelsås

15 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Lunch Middag
Äppelquinoa med kanelsås

Sätt julsmak på quinoa med stekta äpplen, kanel, russin och rostad mandel.

Ingredienser

Quinoa
2½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Purjolök
1
Äpplen
2
2 msk
Russin
1 dl
Rucola

Kanelsås:

2 dl
Malen kanel
½ tsk
Salt
2 krm

Gör så här

  • Skölj quinoan. Koka den i buljong enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär purjolöken i bitar. Kärna ur och klyfta äpplena.
  • Fräs purjolök och äpplen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör ner det och russin i den heta quinoan.
  • Lägg upp quinoan tillsammans med rucola på ett fat.
  • Blanda ihop ingredienserna till kanelsåsen och servera till.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

259 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,2 g
Protein: 7,8 % 5 g
Fett: 42,7 % 12,5 g
Kolhydrater: 49,5 % 31,5 g
https://www.arla.se/recept/appelquinoa-med-kanelsas/