Gulbetor med kantareller och ugnsbakad schalottenlök

Gulbetor med kantareller och ugnsbakad schalottenlök

Betyg

(1 st)

Lyxigt guldgult grönsakstillbehör att servera till stekt röding, flankstek- eller lammkotletter. Lägg till rostad quinoa och smulad vitost och tillbehöret förvandlas till en vegetariskt huvudrätt. Dragonen ger en lätt lakritssmak och en vinkning till bearnaisesåsen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 6 schalottenlökar
  • 400 g gulbetor
  • 2 msk champagnevinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 1 krm malen gurkmeja
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 300 g kantareller
  • 1 kruka färsk dragon

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Baka schalottenlökarna, med skalet på, i ca 30 min, tills de blir mjuka. Ta ut och låt svalna. Koka gulbetorna i saltat vatten tills de är genommjuka, ca 40 min. Spola dem i kallt vatten och drag av skalet Mixa 80 g gulbeta i en matberedare tillsammans med vinäger, dijonsenap, äggulor och gurkmeja till en slät puré. Tillsätt rapsoljan i en tunnstråle tills det blir en majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Ansa och stek kantarellerna i smör. Skär resterande betor i skivor eller kuber. Plocka bladen från dragonkvistarna . Skala schalottenlökarna och dela dem på längden. Servera med gulbetorna, gulbetskrämen och smörstekta kantareller, avsluta med dragonblad och peppar från kvarn.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2455 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Fett: 234 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem