Gulbetor med kantareller och ugnsbakad schalottenlök

Gulbetor med kantareller och ugnsbakad schalottenlök

1 tim
Lyxigt guldgult grönsakstillbehör att servera till stekt röding, flankstek- eller lammkotletter. Lägg till rostad quinoa och smulad vitost och tillbehöret förvandlas till en vegetariskt huvudrätt. Dragonen ger en lätt lakritssmak och en vinkning till bearnaisesåsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Baka schalottenlökarna, med skalet på, i ca 30 min, tills de blir mjuka. Ta ut och låt svalna.
  • Koka gulbetorna i saltat vatten tills de är genommjuka, ca 40 min.
  • Spola dem i kallt vatten och drag av skalet.
  • Mixa 80 g gulbeta i en matberedare tillsammans med vinäger, dijonsenap, äggulor och gurkmeja till en slät puré.
  • Tillsätt rapsoljan i en tunnstråle tills det blir en majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  • Ansa och stek kantarellerna i smör.
  • Skär resterande betor i skivor eller kuber.
  • Plocka bladen från dragonkvistarna.
  • Skala schalottenlökarna och dela dem på längden.
  • Servera med gulbetorna, gulbetskrämen och smörstekta kantareller, avsluta med dragonblad och peppar från kvarn.
Klart!
Energi:

2455 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 234 g

Ingredienser

Schalottenlökar
6
Gulbetor
400 g
Champagnevinäger
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Äggulor
2
Malen gurkmeja
1 krm
Kallpressad rapsolja
2 dl
50 g
Kantareller
300 g
Färsk dragon
1 kruka