Potatispuré med syrad grädde

Potatispuré med syrad grädde

45 min
Ugnsrosta skalet till sötpotatisen tillsammans med quinoa och toppa med potatisskal och fint skuren gräslök. Syrad grädde i kombination med sötpotatisen smakar fantastiskt. Receptet är skapats av Johan Backéus, Årets kock 2017.
Johan  Backeus
Johan Backeus Årets kock 2017
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Tvätta och skala potatisen. Torka skalet tillsammans med quinoan i ugnen ca 30 min. Låt svalna och krossa skalet till mindre bitar.
  • Koka sötpotatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Lägg tillbaka i kastrullen och tillsätt grädden.
  • Värm under omrörning till en slät puré. Smaka av med salt och toppa med rostade potatisskal, quinoa samt gräslök.
Klart!
Tips:
Energi:

380 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Sötpotatis
700 g
Quinoa
2 msk
3 dl
Salt
Finhackad färsk gräslök
½ dl