
Fylld portabello med örtig bönröra
60+ min
Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 dl quinoa
- ½ zucchini, ca 150 g
- 1 liten röd paprika
- ½ gul lök
-
30 g Arla® Smörstav
-
150 g Apetina® vitost
- ½ tsk torkad timjan
- 2 krm salt
- 4 stora portabellosvampar
Bönröra:
- 1 burk stora vita bönor, ca 400 g
- ½ dl grovhackad färsk persilja
- ½ dl grovhackad färsk basilika
- ½ riven vitlöksklyfta
- 3 msk kallpressad olivolja
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Till servering:
- 100 g blandad grönsallad
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tärna zucchini och paprika. Skala och finhacka löken. Fräs zucchini, paprika och lök i 15 g smör i en stekpanna. Blanda ner quinoan och smula ner häften av osten. Rör om så att osten börjar smälta. Bryt bort stammen från svampen. Smält resten av smöret och pensla svampen runt om. Lägg dem med ovansidan nedåt i en ugnssäker form. Fördela quinoablandningen i svamparna. Smula över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 min, tills svampen mjuknat och osten fått fin färg.
Bönröra:
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa ingredienserna med en stavmixer. Tillsätt ev mer olja för lösare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera de fyllda svamparna med bönröran och sallad.
Näringsvärden, per port
- Energi: 405 kcal
- Protein: 17 g
- Kolhydrater: 30 g
- Fett: 22 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut