Fylld portabello med örtig bönröra

Fylld portabello med örtig bönröra

60+ min Huvudrätt
Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fylld-portabello-med-ortig-bonrora/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tärna zucchini och paprika. Skala och finhacka löken.
  • Fräs zucchini, paprika och lök i lite av smöret i en stekpanna. Blanda ner quinoan och smula ner häften av osten. Rör om så att osten börjar smälta.
  • Bryt bort stammen från svampen. Smält resten av smöret och pensla svampen runt om.
  • Lägg dem med ovansidan nedåt i en ugnssäker form. Fördela quinoablandningen i svamparna. Smula över resten av osten.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 30 min, tills svampen mjuknat och osten fått fin färg.
Bönröra:
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa ingredienserna med en stavmixer. Tillsätt ev mer olja för lösare konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera de fyllda svamparna med bönröran och sallad.
Klart!
Energi:

405 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Quinoa
1 dl
Zucchini, ca 150 g
½
Liten röd paprika
1
Gul lök
½
30 g
150 g
Torkad timjan
½ tsk
Salt
2 krm
Stora portabellosvampar
4
Bönröra:
Stora vita bönor, ca 400 g
1 burk
Grovhackad färsk persilja
½ dl
Grovhackad färsk basilika
½ dl
Riven vitlöksklyfta
½
Kallpressad olivolja
3 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Till servering:
Blandad grönsallad
100 g