Fylld portabello med örtig bönröra

Fylld portabello med örtig bönröra

Betyg

(12 st)

60+ min

Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl quinoa
  • ½ zucchini, ca 150 g
  • 1 liten röd paprika
  • ½ gula lökar
  • 30 g Arla® Smörstav Kockserien Smörstav
  • 150 g Apetina® vitost
  • ½ tsk torkad timjan
  • 2 krm salt
  • 4 stora portabellosvampar

Bönröra:

  • 1 burk stora vita bönor, ca 400 g
  • ½ dl grovhackad färsk persilja
  • ½ dl grovhackad färsk basilika
  • ½ riven vitlöksklyftor
  • 3 msk kallpressad olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering:

  • 100 g blandad grönsallad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tärna zucchini och paprika. Skala och finhacka löken. Fräs zucchini, paprika och lök i 15 g smör i en stekpanna. Blanda ner quinoan och smula ner häften av osten. Rör om så att osten börjar smälta. Bryt bort stammen från svampen. Smält resten av smöret och pensla svampen runt om. Lägg dem med ovansidan nedåt i en ugnssäker form. Fördela quinoablandningen i svamparna. Smula över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 min, tills svampen mjuknat och osten fått fin färg.

Bönröra:

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa ingredienserna med en stavmixer. Tillsätt ev mer olja för lösare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera de fyllda svamparna med bönröran och sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem