Chaigröt med päron och jordnötssmör

Chaigröt med päron och jordnötssmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Gör morgonen god och laga en glutenfri gröt på quinoagryn smaksatt med kardemumma, vanilj och kanel. Nötter gör gröten extra mättande och frukt och bär bidrar med sötma, vitaminer och färg.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl quinoagryn
  • 2 msk chiafrön
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ krm salt
  • 3 dl vatten

Tillbehör

  • 1 päron i bitar
  • ½ dl jordnötssmör
  • 1 dl blåbär
  • ½ dl grovhackade hasselnötter
  • ev torkade mullbär
  • ev blåbärspulver

Gör så här

Gör så här

Blanda alla ingredienser till gröten i en kastrull och sjud ca 3 min under omrörning. Häll upp gröten i tallrikar och toppa med tillbehören. Servera mjölk till.

Skriv ut

Källa: