Chiagröt med päron och jordnötssmör

Chiagröt med päron och jordnötssmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Gör morgonen god och laga en glutenfri gröt på quinoagryn smaksatt med kardemumma, vanilj och kanel. Nötter gör gröten extra mättande och frukt och bär bidrar med sötma, vitaminer och färg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl quinoagryn
  • 2 msk chiafrön
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ krm salt
  • 3 dl vatten

Tillbehör

  • 1 päron i bitar
  • ½ dl jordnötssmör
  • 1 dl blåbär
  • ½ dl grovhackade hasselnötter
  • ev torkat mullbär
  • ev blåbärspulver

Gör så här

Gör så här

Blanda alla ingredienser till gröten i en kastrull och sjud ca 3 min under omrörning. Häll upp gröten i tallrikar och toppa med tillbehören. Servera mjölk till.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag