Sallad quinoa tricolore med mango och räkor

Sallad quinoa tricolore med mango och räkor

En härlig sallad där de flesta ingredienser är lätta att alltid ha hemma i frysen eller skafferiet. Köp gärna fryst mango – den är färdigtärnad och alltid mogen.
Betyg (34 st)

Mitt betyg:

Sallad quinoa tricolore med mango och räkor

En härlig sallad där de flesta ingredienser är lätta att alltid ha hemma i frysen eller skafferiet. Köp gärna fryst mango – den är färdigtärnad och alltid mogen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 600 g räkor med skal
  • 2 dl quinoa tricolore
  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 burk svarta bönor, ca 400
  • 1 färsk röd chili
  • 150 g tärnad fryst mango
  • 1 kruka färsk koriander
  • saften av ½ lime

Chutneysås:

Gör så här:

Börja med att blanda mango chutney, yoghurt och salt. Låt stå kallt fram till servering. Skala räkorna. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt quinoan svalna. Riv salladen i bitar och lägg i kallt vatten ca 30 min så att den blir krispig. Häll av och skölj bönorna. Kärna ur chilin och skär den i strimlor. Hacka koriandern grovt. Blanda bönor, mango, chili, limesaft och hälften av koriandern. Varva isbergssallad, quinoa och bönblandning i en skål eller på ett fat. Toppa med räkorna och resten av koriandern. Servera med chutneysås.

Tips:

Det går att byta ut räkor med skal mot 400g skalade räkor för 4 port.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 9 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.