Apelsinkaka med apelsintryffel
1 tim
Efterrätt
Går att frysa
•
Vår saftiga apelsinkaka blir en fantastisk dessert med sin delikata fyllning med apelsinsmakande tryffel på mörk och ljus choklad. Servera gärna med lättvispad grädde. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Roy Fares
Årets konditor 2010
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Apelsinkaka:
Apelsintryffel:
Energi:
585 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 70 g |
Fett: | 30 g |
Ingredienser
Apelsinkaka:
Vetemjöl
|
5 dl |
---|---|
Bakpulver
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
175 g | |
Strösocker
|
3 dl |
Ägg, rumstempererat
|
4 |
Apelsin, finrivet skal
|
1 |
Pressad apelsinsaft
|
1¼ dl |
Appelsintryffel:
Mjölkchoklad, hackad
|
150 g |
---|---|
Mörk choklad, hackad
|
75 g |
Strösocker
|
5 msk |
Äggulor
|
2 |
½ dl | |
Konc apelsinsaft
|
½ dl |
25 g |