Apelsinkaka med apelsintryffel

Apelsinkaka med apelsintryffel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(96 st)

Vår saftiga apelsinkaka blir en fantastisk dessert med sin delikata fyllning med apelsinsmakande tryffel på mörk och ljus choklad. Servera gärna med lättvispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Apelsinkaka

Appelsintryffel

Gör så här:

Gör så här:

Apelsinkaka: Sätt ugnen på 175°. Smöra och mjöla en rund bakform 20-22 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa smör och socker fluffigt, vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda ner de torra ingredienserna och apelsinskalet i smeten. Rör ner apelsinsaften lite i taget och blanda ordentligt. Fördela smeten jämt i formen och grädda i ugnen i 28 min, ta ut och låt den svalna helt. Stryk apelsintryffel på kakan och strö över apelsinskalet. Apelsintryffel: Lägg chokladen i en bunke. Blanda socker och äggula i en skål. Koka upp grädde och apelsinsaft och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till det börjar sjuda utan att koka och slå det över chokladen. Låt stå i någon min. Klicka i smör och mixa eller vispa till en slät smet.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem