Apelsinkaka med apelsintryffel
1 tim
•
Arbetstid: 40 min
Dessert
Efterrätt
Frysbar
•
Vår saftiga apelsinkaka blir en fantastisk dessert med sin delikata fyllning med apelsinsmakande tryffel på mörk och ljus choklad. Servera gärna med lättvispad grädde. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Ingredienser
Apelsinkaka:
|
Vetemjöl
|
5 dl |
|---|---|
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
| 175 g | |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Ägg, rumstempererat
|
4 |
|
Apelsin, finrivet skal
|
1 |
|
Pressad apelsinsaft
|
1¼ dl |
Appelsintryffel:
|
Mjölkchoklad, hackad
|
150 g |
|---|---|
|
Mörk choklad, hackad
|
75 g |
|
Strösocker
|
5 msk |
|
Äggulor
|
2 |
| ½ dl | |
|
Konc apelsinsaft
|
½ dl |
| 25 g |
Gör så här
Apelsinkaka:
Apelsintryffel:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
593 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 5,6 % | 8,1 g |
| Fett: | 44,8 % | 30 g |
| Kolhydrater: | 49,6 % | 72,5 g |