Apelsinkaka med apelsintryffel

Apelsinkaka med apelsintryffel

Betyg

(95 st)

Vår saftiga apelsinkaka blir en fantastisk dessert med sin delikata fyllning med apelsinsmakande tryffel på mörk och ljus choklad. Servera gärna med lättvispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Apelsinkaka

Appelsintryffel

Gör så här:

Gör så här:

Apelsinkaka: Sätt ugnen på 175°. Smöra och mjöla en rund bakform 20-22 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa smör och socker fluffigt, vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda ner de torra ingredienserna och apelsinskalet i smeten. Rör ner apelsinsaften lite i taget och blanda ordentligt. Fördela smeten jämt i formen och grädda i ugnen i 28 min, ta ut och låt den svalna helt. Stryk apelsintryffel på kakan och strö över apelsinskalet. Apelsintryffel: Lägg chokladen i en bunke. Blanda socker och äggula i en skål. Koka upp grädde och apelsinsaft och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till det börjar sjuda utan att koka och slå det över chokladen. Låt stå i någon min. Klicka i smör och mixa eller vispa till en slät smet.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem