Vilda köttbullar med stekta äpplen

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Vilda köttbullar med stekta äpplen

Krossade enbär i smeten ger köttbullarna vild smak! Rårörda lingon gör gräddsåsen extra god.

Ingredienser

Viltfärs
500 g
Liten rödlök
1
½ dl
Ägg
1
Salt
1 tsk
Krossade enbär
2 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Rött äpple
1

Sås:

3 dl
Rårörda lingon
2 msk

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, grädde, ägg, salt, enbär och rosmarin.
  • Forma till 20 stora köttbullar. Bryn dem i smör-&rapsolja och efterstek 5–7 min.
  • Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör-&rapsolja.
  • Värm såsen och rör ner lingonen.
  • Servera viltbullarna med sås, äpplen och potatis eller potatismos.
Klart!

Viltfärsen kan bytas ut mot nötfärs.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

350 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/vilda-kottbullar-med-stekta-applen/