Älgköttbullar
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Middag
•
Köttbullar med smak av honung och enbär. Rör lingon med lite socker och servera till. Älgfärsen kan bytas ut mot annan viltfärs.
Ingredienser
|
Älgfärs eller annan viltfärs
|
400 g |
|---|---|
|
Fläskfärs
|
100 g |
|
Gul lök
|
1 |
|
Medelstora mjöliga potatisar, kokta
|
2 |
| 3 msk | |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Kött- och viltfond
|
2 msk |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Viltkrydda
|
1 tsk |
Svampsås:
|
Blandad färsk svamp, t ex kantareller och karljohan
|
200 g |
|---|---|
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
|
Torrt vitt vin
|
3 dl |
| 3 dl | |
|
Kalvfond
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Rårörda lingon:
|
Lingon
|
225 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
953 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 14,4 % | 33,7 g |
| Fett: | 58,6 % | 63,2 g |
| Kolhydrater: | 21,6 % | 50,7 g |