Aladdins drömkaka

Aladdins drömkaka

Efterrätt
Helt underbar, mild och mjuk kaka till efterrätt eller till kaffet. Med frisk och ljuvlig smak från citron och crème fraiche.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen.
  • Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
125 g
Äggula
1
Fyllning:
Ägg
2
500 g
Strösocker
1 dl
1 dl
Vetemjöl
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Citron, finrivet skal och saft
1