Al pastor med fläskkarré, ananas och smulad ost

Al pastor med fläskkarré, ananas och smulad ost

Betyg

(2 st)

Tacos al pastor är lite av en nationalrätt i Mexiko. Det grillade köttet skärs tunt ner från ett kebabspett. Här toppas tacon med ananas och vitost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kryddblandning:

  • 1 msk malen spiskummin
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ tsk svartpeppar

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med kryddblandningen. Blanda alla kryddor. Gnid in kryddorna på köttet och låt stå, gärna över natten. Stek köttet i smör i en stekpanna, ca 4 min på varje sida. Låt köttet vila ca 5 min. Skala och skär ananasen i tunna skivor. Smula osten. Skala och finhacka löken. Lägg koriander i en skål. Skär köttet i strimlor. Servera tortillabröd och gärna en klick gräddfil.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 710 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem