Ägghalvor med curryröra

20 min Brunch Buffé Förrätt
Ägghalvor med curryröra

Rostad lök på curryröran blir knaprigt och gott. Blir det röra över kan du inspireras av dansk mattradition och lägga den på ett litet rågbröd.

Ingredienser

¾ dl
Äpple
1
Mango chutney
2 msk
Curry
2 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm
Hårdkokta ägg
6

Till garnering:

Rostad lök

Gör så här

  • Vispa crème fraiche till en fast kräm.
  • Kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
  • Blanda crème fraiche med äpple, mango chutney och curry. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och dela äggen i halvor. Ta ur gulorna och smula ner ⅔ i röran.
  • Fyll vitorna med röran och smula över resten av gulorna. Toppa med rostad lök.
Klart!

Garnera ev med bladpersilja.

Näringsvärden, per st

Energi:

75 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/agghalvor-med-curryrora/