Äggcocotte med lax

25 min Brunch Förrätt Huvudrätt
Äggcocotte med lax

Som lyxiga miniomeletter i stora muffinsformar.

Ingredienser

Kallrökt lax
100 g
Körsbärstomater
12
Ägg
8
1 dl
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk dill
½ dl
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Smörj formarna.
  • Strimla laxen, halvera tomaterna och lägg i formarna.
  • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll det i formarna, strö över dill och ost.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

180 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/aggcocotte-med-lax/