Hemgjort smör
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Tillbehör
•
Att göra eget smör är en enkel process. Resultatet blir ett smör med lätt syra som du kan smaksätta efter tycke. När kärnmjölken är borta håller sig smöret i ca 2 veckor.
Ingredienser
| 1 dl | |
| 1 dl | |
| 1 dl | |
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Smaksätt smör: Mixa 2 msk olja, 2 msk sherryvinäger, ½ kruka gräslök och 1 vitlöksklyfta. Blanda med 1 dl hemgjort smör och smaka av med salt och svartpeppar.
Spara kärnmjölken! Använd som degvätska i bakning. Ger extra saftiga bullar och bröd.
Näringsvärden, per dl
Energi:
758 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 4,2 % | 7,9 g |
| Fett: | 91 % | 78 g |
| Kolhydrater: | 4,8 % | 8,9 g |