
Äntligen fredag och dags att duka fram för tacokväll! Här ger vi våra bästa tips på hur du maxar dina tacos och tar smakerna till nästa nivå.
1. Tänk krisp!
En viktig komponent i riktigt bra tacos är krispet! Tänk krispiga grönsaker, hårda tacoskal, eller varför inte lite krossade nachos? Testa att göra egna tostadas – krispiga tortillabröd som du toppar med dina favoriter.
2. Ge extra smak med smör
Smörstekt majs är ett underbart tillskott till tacoupplevelsen! Stek majsen i smöret tills majsen fått fin färg och krydda med lite spiskummin. Eller gör helt enkelt en esquites – mexikansk majssallad med chipotle, vitost, lime och koriander.
3. Var försiktig med såsen
Det får ju inte bli för lite! Gräddfil har du säkert testat, men vi vill också slå ett slag för smaksatt crème fraiche! Arla Köket® Texmex Lime & koriander är en oslagbar kombination av uppfriskande lime och koriander, medan Arla Köket® Texmex Sötstark mango kombinerar söt mango och het cayennepeppar.
Två nyheter som ger det lilla extra till tacomyset! Båda smakerna passar till alla typer av tacos, men lime och koriander passar särskilt bra till klassisk tacofärs, och sötstark mango ger det lilla extra till fisktacos.
Nyhet! Texmex-produkter från Arla Köket®
Läs mer här om de nya produkterna och recepten som tar fredagsmyset till nya höjder!
4. Kom ihåg hettan
En liten, eller stor, dos hetta ger det lilla extra till dina tacos. Välj det du gillar bäst – färsk eller inlagd jalapeño, färsk röd chili eller sprinkla med lite chili flakes. En jalapeño-dip ger härlig svalka och extra spice till din taco.
5. Sätt extra sting på osten
Och på tal om hetta – kombinationen ost och jalapeño blir en riktigt god smakupplevelse. Testa nyheten Arla Köket® Texmex riven ost, smakrik ost kryddad med jalapeño och chili, i din taco! Den blir även riktig god i ugnen, till exempel på en tacopaj eller nachos.
6. Svenskifiera guacamolen
Guacamole har du koll på, men har du testat att göra guacamole på gröna, svenska ärter? Mixa med koriander, lime, lök och chili – oväntat gott och extra kul med svenska råvaror!
7. Variera med quesadillas
Lägg valfri fyllning mellan två tortillabröd, lägg på stekpannan och vips så har du quesadillas. Doppa i sås, toppa med jalapeño och koriander, eller ät precis som de är!
Nu är tacokvällen fulländad, så ring in ett mariachiband och njut av smakerna från Mexiko!