Chokladbollar i långpanna

Chokladbollar i långpanna

1 tim Buffé Efterrätt
Lekande lätt svänger du ihop dessa chokladbollar i långpanna. Tryck ut chokladbollssmeten i en form. Låt stelna. Bred på chokladkräm och skär i bitar. Toppa chokladbollar i långpanna med vispad grädde, bär och dina favoritgodisar. Perfekt att bjuda på när man snabbt vill ha fika, och ingen ugn behövs!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Bryn 100 g smör och låt svalna i rumstemperatur.
  • Vispa det brynta smöret med resterande smör och socker till en fluffig smet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
  • Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt stelna ca 20 min i kylen.
  • Ta ut ur formen och bred nötkräm. Strö över kokosflingor och skär i fyrkanter.
  • Toppa chokladbollar i långpanna med vispad grädde, bär och chokladgodis.
Klart!
Energi:

65 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 4 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
2 dl
Kakao
3 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Kallt kaffe
4 msk
Havregryn
8 dl
Topping:
Nötkräm
2 dl
Rostade kokosflingor
2 dl
2 dl
Blandade färska bär
100 g
Bitar godis, t ex chokladpraliner
ca 16