Dadelbollar

Dadelbollar

20 min Mellanmål
Underbart goda dadelbollar med brynt smör och rostad kokos. Utmärkta för att stilla sötsuget utan att innehålla något tillsatt socker. De här dadelbollarna kan du bjuda på till fikat eller göra som ett mellanmål till dig själv. Perfekt att göra om du har dadlar över efter julens festligheter.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält smöret i en liten kastrull. Vispa hela tiden tills smöret blivit brynt och doftar nötigt. Låt svalna i en värmetålig skål. Häll smöret i en mixerbunke.
  • Dela och kärna ur dadlarna. Lägg dadlar och övriga ingredienser utom kokosflingor i mixerbunken. Mixa till en slät smet. Rulla 12 bollar av smeten.
  • Rosta kokosen i en liten stekpanna och lägg över i en djup tallrik. Rulla dadelbollarna i kokosen.
Klart!
Energi:

125 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 6 g

Ingredienser

50 g
Dadlar, ca 16 st
200 g
Havregryn
2½ dl
Kakao
2 msk
Kallt starkt kaffe
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Kokosflingor, till garnering
1 dl