Zucchiniplock med grill cheese och mynta

Zucchiniplock med grill cheese och mynta

Betyg

(0 st)

En perfekt vegetarisk rätt som passar bra till brunch eller som tillbehör till grillat eller stekt kött. Lite pressad citron på toppen ger extra sting till sältan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 skivor lantbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 1 zucchini
  • 240 g Apetina® grillost
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • saften av ½ citron
  • 2 msk färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Dela brödet i stora smulor. Halvera vitlöksklyftan. Stek brödsmulorna frasiga med vitlöken i smör-&rapsolja. Skär zucchinin i ca 1 cm breda skivor. Skär osten i bitar. Stek zucchinin i smör-&rapsolja på båda sidor så att den får fin färg. Salta och peppra. Lägg över zucchinin på ett fat och pressa över citron. Stek osten i smör-&rapsolja ca 4 min, vänd några gånger under tiden. Fördela ost, brödsmulor och mynta på zucchinin.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem