Zucchiniplock med grill cheese och mynta

Zucchiniplock med grill cheese och mynta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

En perfekt vegetarisk rätt som passar bra till brunch eller som tillbehör till grillat eller stekt kött. Lite pressad citron på toppen ger extra sting till sältan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 skivor lantbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 1 zucchini
  • 240 g Apetina® grillost
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • saften av ½ citroner
  • 2 msk färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Dela brödet i stora smulor. Halvera vitlöksklyftan. Stek brödsmulorna frasiga med vitlöken i smör-&rapsolja. Skär zucchinin i ca 1 cm breda skivor. Skär osten i bitar. Stek zucchinin i smör-&rapsolja på båda sidor så att den får fin färg. Salta och peppra. Lägg över zucchinin på ett fat och pressa över citron. Stek osten i smör-&rapsolja ca 4 min, vänd några gånger under tiden. Fördela ost, brödsmulor och mynta på zucchinin.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem