Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Zucchiniplock med halloumi och mynta
Zucchiniplock med halloumi och mynta
30 min
Buffé
•
Kommentarer
En perfekt vegetarisk rätt som passar bra till brunch eller som tillbehör till grillat eller stekt kött. Lite pressad citron på toppen ger extra sting till sältan.
Andra liknande recept
Budget
15 min
Stuvade makaroner
(2069)
20 min
Gräddsås till köttbullar
(191)
Budget
50 min
Äppelmos
(4)
15 min
Bechamelsås
(637)
45 min
Smashed potatoes
(76)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Dela brödet i stora smulor. Halvera vitlöksklyftan. Stek brödsmulorna frasiga med vitlöken i smör-&rapsolja.
Skär zucchinin i ca 1 cm breda skivor. Skär osten i bitar.
Stek zucchinin i smör-&rapsolja på båda sidor så att den får fin färg. Salta och peppra. Lägg över zucchinin på ett fat och pressa över citron.
Stek osten i smör-&rapsolja ca 4 min, vänd några gånger under tiden.
Fördela ost, brödsmulor och mynta på zucchinin.
Klart!
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
320 kcal
Protein:
18 g
Kolhydrater:
14 g
Fett:
21 g
Ingredienser
Lantbröd
2 skivor
Vitlöksklyfta
1
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Zucchini
1
Halloumi
200 g
Salt
2 krm
Nymalen svartpeppar
2 krm
Citron
saften av ½
Färsk mynta
2 msk
Andra liknande recept
Budget
15 min
Stuvade makaroner
(2069)
20 min
Gräddsås till köttbullar
(191)
Budget
50 min
Äppelmos
(4)
15 min
Bechamelsås
(637)
45 min
Smashed potatoes
(76)
Potatismos
(155)
Lingonsylt
(63)
15 min
Picklad rödlök
(690)
1 tim
Bakad potatis
(337)
Budget
1 tim
Pizzasallad
(10)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum