Zucchiniplock med halloumi och mynta

30 min Brunch Buffé
Zucchiniplock med halloumi och mynta

En perfekt vegetarisk rätt som passar bra till brunch eller som tillbehör till grillat eller stekt kött. Lite pressad citron på toppen ger extra sting till sältan.

Ingredienser

Lantbröd
2 skivor
Vitlöksklyfta
1
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Zucchini
1
Halloumi
200 g
Salt
2 krm
Nymalen svartpeppar
2 krm
Citron
saften av ½
Färsk mynta
2 msk

Gör så här

  • Dela brödet i stora smulor. Halvera vitlöksklyftan. Stek brödsmulorna frasiga med vitlöken i smör-&rapsolja.
  • Skär zucchinin i ca 1 cm breda skivor. Skär osten i bitar.
  • Stek zucchinin i smör-&rapsolja på båda sidor så att den får fin färg. Salta och peppra. Lägg över zucchinin på ett fat och pressa över citron.
  • Stek osten i smör-&rapsolja ca 4 min, vänd några gånger under tiden.
  • Fördela ost, brödsmulor och mynta på zucchinin.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

320 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/zucchiniplock-med-grillcheese-mynta-och-brodsmulor/