Zucchinipasta
                                
                                     30 min
                                
                                    Huvudrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Denna zucchinipasta är riktigt lättlagad och smakrik. En maffigt grön zucchinisås med underbar smak av mycket färsk basilika. Blanda nykokt pasta och svartkål med såsen och toppa sedan härligheten med rostade pistagenötter och riven parmesan.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Svartkål
                                            
                                     | 300 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Spaghetti, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
| 
                                            
                                                Stor zucchini
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Chili flakes
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     | 1 kruka | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Vatten från pastakoket
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Parmesanost
                                            
                                     | 100 g | 
| 
                                            
                                                Pistagenötter
                                            
                                     | 50 g | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
715 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g | 
| Protein: | 15,3 % | 26,9 g | 
| Fett: | 42,8 % | 34,6 g | 
| Kolhydrater: | 41,9 % | 73,8 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp)